Skip to main content
Regio Antwerpen & Oost-Vlaanderen | Sandler Training

Blog

De meeste verkopers zijn zo bang om een deal te verliezen, dat ze er alles aan doen om een prospect te overtuigen, zelfs als die héél negatief doet. Toch is er een betere methode.

1) If your 30-Second Commercial doesn’t answer a prospect’s “What’s in it for me?” question, there will be nothing in it for you!

Ik weet dat het tegen je intuïtie is maar een klant proberen te overtuigen, heeft vaak het tegenovergestelde effect. Soms kan je dan beter een stapje terugnemen...

De klassieke verkooptrucken werken niet meer; je kan mensen niet door duwen en trekken overtuigen. Wat wel werkt kom je hier te weten.

De meeste verkopers verwaarlozen de opvolging van hun prospects. Toch zijn er anderen die hierin weer overdrijven. Ze hebben happy ears en merken niet dat de prospect hen aan het lijntje houdt.

Enthousiaste verkopers komen vaak zo happig over bij de prospect dat ze de koop verknallen. Soms is het beter om een beetje meer afstand te nemen en negatief te gaan.

Prospects zijn enkel geïnteresseerd in zichzelf, niet in jou. Stop met hen te overdonderen met "kenmerken en voordelen" van je product of dienst.

The primary questions looming in the minds of prospects when they first talk with salespeople are, “What do you know about my company?” and “What do you know about my industry?”​ If, in the first few minutes of conversation, you don’t convey through your questions or comments that you understand something about the company’s goals or the challenges it faces, the interaction will be short-lived.  You’ll be perceived as “just another salesperson.” 

de belangrijkste vraag die opduikt wanneer mesen met verkopers praten is ...

Verkopers zijn vaak zo enthousiast over hun product of dienst, dat ze niet merken dat ze de klant overrompelen en afschrikken.

Soms is de verkoper zo druk bezig met het weerleggen van bezwaren, dat hij niet merkt dat hij in een hoek gedreven wordt. Hoe kan je dit vermijden?