Skip to main content
Regio Antwerpen & Oost-Vlaanderen | Sandler Training
 

This website uses cookies to offer you a better browsing experience.
You can learn more by clicking here.

Blog

Michiel liep op wolken. Het laatste half jaar was hij van de staart naar de top van de lijst geklommen. Iedereen op kantoor was onder de indruk. Michiel zou er alles aan doen om zijn plaats te handhaven. Daarom besloot hij om iedere klant extra in de watten te leggen, en dit zonder enige meerkost. Hij zou binnenspringen, horen wat hij nog meer kon doen en er dan voor zorgen dat het ook gebeurt. Hij zou zijn klanten laten weten dat hij vierentwintig uur per dag en dit zeven dagen op zeven beschikbaar was.

Het DISC model analyseert jouw gedrag. Het verklaart jouw voorkeur hoe je dingen wil doen gebaseerd op 2 factoren. Ben je eerder extrovert of introvert? Ben je eerder gericht op mensen of taken. Door analyse van deze voorkeuren, beland je in vier mogelijke gedragsstijlen.

Jarenlange ervaring in de verkoop is niet noodzakelijk een garantie voor succes. Wat dan wel?

Tina was helemaal opgewonden omdat zij op het punt stond om haar eerste sales presentatie te geven. Zij was voorbij de secretaresse geraakt, zij had haar eerste afspraak achter de rug en nu zou ze met het comité vergaderen. "Eindelijk is het zover," dacht zij. Frans, haar sales manager, vergezelde haar om haar bij te staan als er iets fout zou gaan.

Leer hoe je jouw attitude, gedrag en techniek ivm actief luisteren kan verbeteren. Sandler Trainer Frank Moore praat over hoe aandacht schenken, parafraseren en andere technieken.

De potentiële koper proberen overtuigen met argumenten heeft meestal het tegenovergestelde effect van wat je wil bereiken: meer afspraken boeken. Wat lukt wel?

Leer hoe je het persoonlijkheidskader DISC kan toepassen om de aankoopmotivaties van de prospect of ,in Sandler woorden, zijn pijn te ontdekken. Collega Sandler Trainer Hamish Knox praat in deze podcast met Dave Mattson hoe je het DISC kader en verkoopstrategieën kan combineren.

Hoewel medewerkers waardevolle informatie en tips kunnen verschaffen, dien je op je hoede te zijn als je niet met de beslisser aan tafel kan zitten. Vaak leidt dat tot een doodlopend straatje.

Nadat de verkoopdirecteur, tijdens de sales meeting, zijn gebruikelijke half uurtje pep talk had gegeven, liet hij de topverkoper van het bedrijf een korte toespraak houden...en die bleek héél verrassend uit de hoek te komen.

Het lijkt OK om zelf naar de order te vragen maar is dat wel zo?