Skip to main content
Regio Antwerpen & Oost-Vlaanderen | Sandler Training

Blog

Hoewel medewerkers waardevolle informatie en tips kunnen verschaffen, dien je op je hoede te zijn als je niet met de beslisser aan tafel kan zitten. Vaak leidt dat tot een doodlopend straatje.

Nadat de verkoopdirecteur, tijdens de sales meeting, zijn gebruikelijke half uurtje pep talk had gegeven, liet hij de topverkoper van het bedrijf een korte toespraak houden...en die bleek héél verrassend uit de hoek te komen.

Het lijkt OK om zelf naar de order te vragen maar is dat wel zo?

Verkopers hebben de neiging om teveel te praten en te snel in het verkoopproces teveel productkennis vrij te geven.

Verkopers voelen zich onbehaaglijk met lange stiltes in het verkoopsgesprek. Toch zijn die vaak nuttig om de klant te helpen beslissen.

De meeste verkopers zijn zo bang om een deal te verliezen, dat ze er alles aan doen om een prospect te overtuigen, zelfs als die héél negatief doet. Toch is er een betere methode.

1) If your 30-Second Commercial doesn’t answer a prospect’s “What’s in it for me?” question, there will be nothing in it for you!

Ik weet dat het tegen je intuïtie is maar een klant proberen te overtuigen, heeft vaak het tegenovergestelde effect. Soms kan je dan beter een stapje terugnemen...

De klassieke verkooptrucken werken niet meer; je kan mensen niet door duwen en trekken overtuigen. Wat wel werkt kom je hier te weten.

De meeste verkopers verwaarlozen de opvolging van hun prospects. Toch zijn er anderen die hierin weer overdrijven. Ze hebben happy ears en merken niet dat de prospect hen aan het lijntje houdt.